Eeterlik õli Nelk

Nelk on sinu keha ja vaimu toonik!

Eeterlik õli Nelk

Peamine essents:

Nelk

Hind:

5.5 EUR 4.125 EUR (L/550€)

4.125

Nelk on vürts mida saadakse Syzgium aromaticum puust (nelgipuu). Nelgipuu on sihvakas igihaljas puu, kasvades kuni 12 meetri kõrguseks. Vihmaperioodi alguses ilmuvad pikad pungad. Need muudavad aja jooksul värvi, neid pekstakse puudelt ja kuivatatakse. Sõna nelk pärineb ladinakeelsest sõnast clavus, mis tähendab küünt, kuna nelgi punga pea sarnaneb küünega. Nelk ja muskaatpähkel olid 16. ja 17. sajandi Euroopa kõige väärtuslikumad toorained ning olid väärt rohkem kui nende kaal kullas.

LÕHN

Tugev, täidlane, puidune, soe, vürtsine aroom

RAHVAMEDITSIINIS HINNATUD OMADUSED

Nelgiõli üks kasutusvaldkond on suuhügieen. Nelgiõli on aastaid kasutatud kommides, närimiskummides ja hambapastades tänu oma võimele suud puhastada ning hingeõhku värskendada.

Nelki on kasutatud ka kõhuprobleemide korral; kõhupuhitusel, seedimise stimuleerimisel ja söögiisu parandamisel.

Nahaprobleemidest aitab nelgiõli leevendada kroonilist sügelust.

AROOMITERAAPILISED OMADUSED

Aroomiteraapias kasutatakse nelki kui stimulanti – tõstab toonust nii füüsilise kui ka intellektuaalse nõrkuse korral. Aitab ka stimuleerida seksuaalsust.

Kasutamine

Nelgi eeterlik õli sobib kõige paremini just aroomiks lõhnakividele, õhuniisutajatesse ja aroomilampidesse. Kasutades magamistoas aitab saavutada lõõgastumist ning stimuleerib seksuaalsust.

Vannivette 2-6 tilka. Massaaažiõliks lahjendades kuni 5 tilka 10 ml baasõliga. Sauna leilivette 2-3 tilka. Sobib ka pesu lõhnastamiseks, lisades pesukuivatisse.

Rohkem saab eeterlike õlide kasutamise kohta lugeda siit.

Koostis

INCI: Syzgium Aromaticum Leaf Oil


Oled toodet kasutanud?

Palun jäta enda hinnang ja kommentaar:

Hinnang: